Невелика каструлька з кришкою, об'ємом 0,2 л, найчастіше використовується для порційної подачі страв у ресторанах. Крім естетики, така подача має практичне значення, адже чавун довго зберігає тепло, відповідно, страва набагато довше залишається гарячою. Можна без поспіху насолоджуватися смаком і при цьому вести неквапливу бесіду з друзями. Такі каструльки найчастіше використовуються для приготування жульєна та інших страв, які передбачають подачу в гарячому вигляді. Можна готувати в таких каструльках, а можна подавати в них готові страви. Якщо ви хочете здивувати своїх близьких не тільки смаком страв, а й оригінальною подачею, варто звернути увагу саме на такий порційний посуд! Подивіться рецепти приготування традиційних страв у чавунному посуді. При дбайливому догляді чавунний посуд прослужить вам дуже довго! Дізнайтеся як правильно доглядати чавунний посуд і де його краще зберігати.