Страви на вогні у чавунному казані — це особливе ремесло, яке вимагає певних технік та навичок. Насправді не так легко приготувати плов, м'ясо, рагу, рибу чи перші страви у цьому посуді, адже потрібно враховувати відповідні нюанси. Слід зазначити, що чавунні казани вважаються досить універсальними, але дбати про дотримання технології приготування кожної страви все-таки потрібно. Якщо ви хочете смажити, тушкувати, варити в одній посудині, рекомендуємо купити чавунний казан

чавунні казани

Універсальний казан для мангала та основні секрети його використання

Казан для мангала з чавуна потребує особливого догляду, враховуючи властивості матеріалу виготовлення. Перед початком експлуатації посуд треба підготувати. Після покупки поверхню рекомендується ретельно вимити гарячою водою. Не варто використовувати агресивні мильні засоби, щоб не пошкодити природне антипригарне покриття чавуна. Посуд слід добре просушити й змастити рослинною олією, щоб покращити експлуатаційні якості казана. Оскільки він добре тримає тепло та рівномірно розподіляє температуру, перед початком приготування виставіть посуд на вогонь, плиту чи гриль, щоб стінки ретельно прогрілися.

Приготування в казані можна розділити на декілька різних способів, а саме: смаження, тушкування, варіння, запікання тощо. Всі ці технології можна практикувати, готуючи страви в казані на вогні. Ароматичні та смакові якості будуть різнитися між собою, але всі технології заслуговують уваги шеф-кухарів й аматорів. Оскільки інгредієнти готуються рівномірно, не змінюючи температурний режим, страви виходять насичені та апетитні. Можна сказати, що казан для готування на відкритому вогні є найкращим варіантом посуду, особливо для плову, бограча, ухи, грибної юшки, тушкованого м'яса тощо. 

 

Вас може зацікавитиЯк зберігати та доглядати за мангалом для тривалого використання кожного сезону?

 

казан чавунний з кришкою

Декілька секретів, які допоможуть вам ефективно використовувати чавунний казан для відкритого вогню: 

smileдля тушкування на вогні краще підійде казан чавунний з кришкою, адже у закритому посуді можна створити оптимальні умови для збереження вологи та аромату;
smileрегулюйте ступінь розжарювання вугілля/дров і положення казана, щоб досягти потрібної температури для приготування конкретної страви;
smileперемішуйте інгредієнти час від часу, щоб уникнути пригорання страв та їх перегріву;
smileрозрахуйте об'єм страви та підберіть відповідний посуд — варто купити казан чавунний певного літражу: 4 л, 10 л, 15 л тощо, щоб рівномірно розподілити всі продукти та уникнути википання/пригорання. 

Якщо ви знаєте, як готувати в казані на вогні, саме час підібрати для себе оптимальний посуд. Рекомендуємо звернути увагу на чавунні вироби «Самей», адже ми пропонуємо лише сертифіковані та якісні товари, які вразять вас надійністю, функціональністю та довговічністю. 

Плануєте купити казан чавунний? Обирайте чавунні вироби «Самей» та експериментуйте на кухні!

Використання чавунного казана на вогні — це відмінний спосіб приготування смачних та ситних страв, які не зрівняються зі звичайними, приготованими на плиті. Щоб оцінити переваги посуду з чавуна, рекомендуємо купити казан в Україні на нашому сайті. В онлайн-каталозі представлені різноманітні варіанти: варіативного об'єму, розміру, форми, з кришкою та без. Залежно від сфери використання, ви можете підібрати для себе афганські чи звичайні чавунні казани в інтернет-магазині Samei та здивувати близьких людей своєю кулінарною майстерністю. 

Рекомендуємо вам перейти в онлайн-каталог і детальніше ознайомитися, які казани для мангала є на нашому сайті. Для оформлення замовлення зв'яжіться з менеджером будь-яким зручним способом і зробіть свій відпочинок на природі по-справжньому особливим.

 

БІЛЬШЕ В КАТАЛОЗІ