Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

24 / 7

0
Мій кошик

Казани

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою

Напевно, одне з основних та найбільш популярних питань, які ми чуємо від покупців-це «Який казан обрати для себе?»

Давайте зупинимося на цьому питанні детальніше і розберемо всі нюанси.

Отже:
1. Який казан краще алюмінієвий чи чавунний?

На наш погляд відповідь очевидна: звичайно чавунний!

Все дуже просто: чавун - сплав металу, який має дуже високу теплопровідність і чудову теплоємність. Якщо говорити простіше, то він довше нагрівається і, природно, більше часу зберігає тепло. І що найголовніше - поступово розподіляє тепло по всій своїй поверхні. Приготоана страва в чавунному казані буде ароматна, ніжна і надзвичайно смачна.

Порада: не женіться за дешевизною, тому що можна купити казан чавунний не дуже хорошої якості, наприклад вилитого не з харчового, а технічного чавуну або взагалі не чавунний, а сталевий!

В основному такі казани продають на ринках і перевірити, наскільки якісно він зроблений ви не зможете.

Остерігайтесь підробок і купуйте якісний посуд від перевірених інтернет-магазинів!

2. Який литраж казана обрати?

Тут потрібно зрозуміти, де ви плануєте використовувати казан в будинку або на вулиці.

Якщо використання передбачається у домашніх умовах, то достатній об'єм 6 літрів. Так як при використанні казани більшого об'єму, наприклад 8-10 літрів, буде займати велику кількість місця на плиті і повністю нагріти його як на багатті буде досить складно і як наслідок займе дуже багато часу.

Казани об'ємом 8-9 літрів краще купувати, якщо ви хочете, щоб він був універсальний, для дому та вулиці.

Казан для вулиці - це зовсім інша справа, тут рамок з літражу немає.

Найголовніше правило при виборі - не брати об'єм впритул, краще зробити вибір на користь більшого обсягу, так як при готуванні потрібен запас місця у верхній частині для подушки гарячого повітря. Саме завдяки цьому ваша страва приготується швидше та якісніше. І плюс зручність у приготуванні: легко перемішувати та накладати їжу. Наприклад, казан чавунний 12 літрів, на наш погляд, є універсальним.

3. Який казан краще з плоским дном чи круглим?

Тут усе просто.

Для вуличного застосування краще взяти напівсферу з круглим дном. Оскільки язики полум'я огортають його рівномірно. Єдиний мінус те, що в процесі користування його потрібно ставити на плоску поверхню, а маючи таке дно посуд стає нестійким.

Але рішення є. Використовуйте спеціальну підставку на стіл або триногу.

Для домашнього та універсального використання краще вибрати з плоским дном, щоб поставити його на плиту або на мангал, скориставшись решіткою.

4. Що можна готувати в казані, крім плову?

Якщо ви думаєте, що в казані можна готувати тільки плов, ви помиляєтеся.

Хашлама – тушковане м'ясо зі спеціями. Чахохбілі - рагу з м'яса з овочами. Лагман - суп з домашньою локшиною або локшина з м'ясом і соусом (все залежить від кількості бульйону). Шурпа - блюдо з м'яса, може бути і першим, і другим. Шашлик у казані. Тушені реберця. Картопля з м'ясом і це не межа кулінарних шедеврів.

Відповідь на це запитання: «Все, що завгодно!».

5. Як підготувати (прожарити) казан перед першим застосуванням і доглядати його?

Це питання, мабуть, ставить собі кожен, хто збирається купити чавунний казан.

Давайте по порядку.

Ви привезли додому свою довгоочікувану покупку. Що з нею робити?

По-перше, його необхідно ретельно вимити. Допускається єдиний раз зробити це миючим засобом, але не їдким і агресивним, оскільки він може потрапити в пори чавунного посуду і потім ви вживатимете їжу з присмаком миючого засобу. Надалі використання такого засобу ми не рекомендуємо.

По-друге, поставити його на грубку або плиту, насипати звичайнісінькою солі приблизно пачку або дві — залежно від обсягу казана. До 8 літрів достатньо і 1 пачки, якщо від 12 л тоді 2 мінімум. І на середньому вогні помішуючи тримати приблизно 40-60 хвилин. Чому сіль? Вона добре вбирає залишки олії, якою покривають на заводі всі чавунні вироби.

По-третє, прожаривши із сіллю, вимити казан і знову поставити його на вогонь. Далі налити олію, приблизно 200-500мл і на середньому вогні приблизно 1 годину його калити. Вогонь повинен бути не сильним, інакше масло горітиме і не встигне вбратися в пори чавуну.

Після прокалювання дати йому охолонути. Ну і у фіналі, ви миєте чавунний казан під струменем теплої води та можна готувати!

В ідеалі третій пункт повторити 3-4 рази, тим самим ви забезпечите надійніший захист, створивши масляний шар на поверхні металу.

Найголовніше правило догляду за чавунним посудом – мити його без агресивного миючого засобу, максимум господарським милом, содою, або делікатним засобом для дитячого посуду.

Після того, як чавунний виріб вимитий, необхідно обов'язково поставити його на вогонь, щоб просушити та випарувати всю воду. Далі додати краплю олії, рівномірно розподіливши її по всій внутрішній поверхні.


Якщо у вас виникли будь-які питання щодо вибору чавунного казану, ми радо вас проконсультуємо та допоможемо обрати найкращий варіант. Вдалих покупок!

Вгору
,