Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Графік роботи:

24 / 7

0
Мій кошик

Жаровні

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою

Жарівня: місткість та функціональність за доступною ціною

Чавунна жаровня - це унікальний посуд, який зберігає в собі секрети приготування найапетитніших страв з неповторним смаком та ароматом. Будь-яка господиня, яка мала можливість випробувати можливості чавунної жаровні, вже ніколи не відмовиться від неї на користь сучасних тефлонових чи керамічних сковорідок.

Жарівня - це глибока сковорода з високими бортиками, потовщеним дном і маленькими литими вушками замість ручок. Такі вушка роблять цей посуд компактним і дозволяють використовувати як на плиті, так і в духовці.

І професійні кухарі і домогосподарки віддають перевагу чавунним жаровням, популярність яких обумовлена такими характеристиками:

  •      тривале збереження тепла навіть на вимкненій плиті, завдяки чому страва «дозріває» під кришкою і доходить до ідеального ступеня готовності, надовго залишаючись теплою;
  •      рівномірне нагрівання поверхні, що забезпечує правильне та якісне прожарювання всіх продуктів;
  •      універсальність та велика кількість можливостей у кулінарії: жаровня дозволяє смажити, тушкувати та випікати, в ній можна готувати рідкі страви, соуси, плов, рибу, м'ясо, картоплю та багато інших страв;
  •      природне антипригарне покриття, яке запобігає підгоранню та «прилипанню» продуктів до поверхні жаровні.

Рекомендації щодо догляду за чавунною жаровнею

Жарівні з чавуну мають унікальні експлуатаційні властивості, завдяки яким такий посуд прослужить не один десяток років. Щоб зберегти характеристики та естетичні показники чавунної жаровні на більш тривалий термін, необхідно дотримуватись деяких рекомендацій щодо її використання.

Перед застосуванням новий посуд рекомендується ретельно вимити миючим засобом або простим мильним розчином, щоб видалити залишки олії з поверхні дна і стінок. Після миття чавунну жаровню прожарюють кілька хвилин на сильному вогні та змащують тонким шаром будь-якої рослинної олії чи жиру.

Щоб уникнути передчасного іржавлення чавуну, необхідно зберігати жаровню лише у сухому вигляді. Не рекомендується залишати надовго в жаровні приготовану їжу, це викликає процеси окислення металу, після чого він починає іржавіти.

Чавунна жаровня не розрахована на миття в посудомийній машині, тому її потрібно чистити вручну і бажано без застосування абразивних засобів. Якщо в результаті неправильного догляду на поверхні жаровні все ж таки з'явилася іржа, видалити її можна за допомогою жорсткої металевої губки.

Вгору
,